Blog Member

Khamis, 26 Januari 2012

wartawan gay lah pulak!!!!


rujukan terdahulu : 1. fitnah lagi ka ni???  2. mangsa atau pemangsa??? 3. apa mau sembunyi lagi???

setelah beberapa hari didedahkan oleh beberapa pihak mengenai rosmah yg berbelanja di sebuah butik di Australia hampir RM325,000...blogger pro-umno yg sebelum ini diam terkedu dek tak ada hujjah nak back-up baru kembali dgn berita mengatakan wartawan yg buat pendedahan isu itu merupakan seorang gay....

hahahahahaha......dah kalau dia seorang gay, apa perkaitan dgn beritanya tu???? adakah kerana dia seorang gay, maka apa yg dilaporkannya tu secara automatik akan jadi 'palsu'??? mcm mana dgn keterangan dia yg mempertahankan sumbernya adalah kukuh.....so, blogger pro-umno ini sekali lagi menunjukkan kedangkalan depa dalam mempertahankan sesuatu dan mengaitkan isu dgn sesuatu yg tidak langsung ada perkaitan....agaknya kalau lah wartawan itu 'straight'....mesti berita tu akan automatik jadi 'sahih'.....mestikah begitu???

tp jgn plak kata aku dok sokong gay.....hahahaha....aku cuma tak nampak sebarang kaitan yg boleh dijadikan alasan sesuatu laporan itu menjadi palsu dek kerana tukang lapornya adalah seorang 'gay'....kalau begitu keadaannya, kena lah buat satu undang-undang baru iaitu golongan gay, lesbian dsb tak boleh buat report, tak boleh kerja sebagai wartawan dan sudah semestinya kena haramkan kerja dgn sebarang syarikat penerbitan....


dan dikaitkan pulak mengatakan wartawan tersebut adalah wartawan gosip dan bukan wartawan berita... itu pun aku tak nampak apa perkaitannya utk menolak dakwaan samada ianya benar atau palsu sbb dalam laporan tu ditulis secara jelas dan bukan lagi suatu gosip....kalau gosip yg aku paham, hanya disebutkan secara umum malah nama secara spesifik juga tidak akan disebut....apatah lagi menyentuh kepimpinan sebuah negara luar yg sudah tentunya akan menatijahkan hubungan dua hala yg tidak baik jika benar berita yg dikeluarkan didapati gosip apatah lagi palsu.....lagi pun, rosmah bukannya seorang selebriti yg perlu digosipkan kerana dia adalah isteri seorang pemimpin negara....yg perlu diterbitkan hanyalah cerita berfakta.. kalaupun nak dijadikan gosip di Australia, apa untungnya??? adakah semua rakyat Australia kenal rosmah spt depa kenal artis negara depa??? tidakkah suatu kerja bodo seorang wartawan gosip tulis cerita pasai orang yg tidak dikenali dan kemungkinan akan langsung tidak diberi perhatian oleh pembaca.....

hantam sajalah labu!!!! gosip ka hapa ka....nama rosmah mmg disebutkan secara jelas dalam berita atau cerita tu....kalau tak betoi dan ianya gosip semata2....suatu tindakan bersesuaian perlu diambil bagi membersihkan nama.....kalau aku, aku nk saman beratus juta Dollar Australia....biar padan muka sbb bukan kali pertama nih....kena ajaq skit!!! tapi beranikah rosmah nak saman???? hehehehehe

untuk berita : klik SINI

Tiada ulasan:

Catat Komen

sapa-sapa pun boleh komen...tapi yang berkaitan sahaja...
nak ceghita pasai MLM tang ni, boleh blah...dan kalau dah komen tu, tlg lah boh nama...nama pendek ka, panjang ka...nama penuh ka.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...