Blog Member

Ahad, 29 Januari 2012

betoi ka majlis Raya Cina anjuran PERKASA dikatakan menghina kaum Cina???

ini screen shot dari laman sorang fren facebook aku berbangsa Cina....


sesiapa yg ada akaun facebook, klik SINI utk sumber asalnya

apa yg aku paham dari ayat yg aku kotakkan warna merah tu menyatakan bahawa satu penghinaan kpd tatabudaya masyarakat Cina bagi angpau dalam sampul berwarna putih kerana ianya upacara dalam majlis pengkebumian/kematian.....hehehehehe

kalau orang hina budaya kita, cepat lah melatah.....tp kalau kita tak reti hormat budaya orang, macam mana pulak tu??? 

Tiada ulasan:

Catat Komen

sapa-sapa pun boleh komen...tapi yang berkaitan sahaja...
nak ceghita pasai MLM tang ni, boleh blah...dan kalau dah komen tu, tlg lah boh nama...nama pendek ka, panjang ka...nama penuh ka.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...