Blog Member

Isnin, 13 Februari 2012

memang tahap 1st class hasil karya sahabat ini....

gambar hiasan....tak ada kena mengena dgn yang dah mati
Menang hidup berjoli, kalah cabut lari

Anak sapa tu bawa Ferrari
Di kelab posh tari-menari
Bersama artis paling seksi
Meja penuh air berendi
Itu baru cool dan steady
Habis duit berkodi-kodi
Dengar kabar anak menteri
Bapa dia pun kuat joli
Tapi tak main dalam negeri
Bini shopping sana-sini
Milan Paris dan Sydney
Hidup mewah hari-hari
Mau duit petik saja jari
Mana mai semua duit ni
Dari projek kerajaan bagi
Atas nama transformasi atau nfc
Bajet diputus Perdana Menteri
Ini bukan jaga periuk nasi
Ini untuk hidup mewah duniawi
Inilah golongan elit atau kroni
Anak beranak satu kompeni
Beli kondo mewah luar negeri
Tempah baju penuh labuci
Bukan sepasang tapi lima lori

Ini kehidupan segelintir kroni
Ada dia kisah kemiskinan di Jeneri
Ada dia kisah kemalaratan di Tok Bali
Walau ada rumah hampir menyembah bumi
Walau bertahun-tahun ditinggal suami
Walaupun berhari-hari tak makan nasi
Hidup dia bermewah sana-sini
Duit dia simpan di luar negeri
Berbiliun cukup lima generasi
Bukan semua tu duit gaji
Tapi duit hasil rasuah dan curi
Kita tidak persoalkan akan rezeki
Kita lihat dengan kepala sendiri

Oleh itu dalam pru13 nanti
Menang itu bukan opsyen lagi
Menang itu satu yang mesti pasti
Demi untuk terus mewah duniawi
Tak sanggup mereka jadi opposisi
Harta negara terlepas lari
Tidak boleh beli kondo lagi
Tidak boleh poco-poco lagi
Tidak boleh enjoy makan free
Mungkin kena macam doktor gigi
Setahun atau lima tahun digerigi besi
Kekalahan tak sanggup mereka hadapi 
Menang maka mereka terus berjoli
Kalau kalah tentu cabut lari!

Keris Silau
9 Februari 2012

hangpa nk baca lagi : sila ke blog tuan ampunya nya...klik SINI

Tiada ulasan:

Catat Komen

sapa-sapa pun boleh komen...tapi yang berkaitan sahaja...
nak ceghita pasai MLM tang ni, boleh blah...dan kalau dah komen tu, tlg lah boh nama...nama pendek ka, panjang ka...nama penuh ka.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...