Blog Member

Isnin, 6 Februari 2012

dok selindung balik tirai!!!!!


seharian hari ini sibuk dgn pelbagai program....tak dan nk update blog. baru buka, dah jumpa tajuk Sharizat nk hadiahkan Rafizi PKR baju kurung merah putih....

beritanya kat sini :

Wanita Umno akan beri Rafizi baju kurung merah putih, kata Shahrizat

aku petik skit beritanya : Ketua Wanita Umno Datuk Seri Shahrizat Jalil hari ini berkata beliau akan menghantar baju kurung merah putih kepada “penghendap” dalam PKR menambah yang berniat mahu mengambil alih jawatan itu.

Secara jelas merujuk kepada Rafizi Ramli, yang telah mengetuai serangan PKR terhadap Shahrizat dan Pusat Fidlot Nasional (NFC), menteri Kabinet ini berkata idea itu diberikan Wanita Umno pada satu mesyuarat baru-baru ini.

sebenarnya, pada aku...tingkahlaku Sharizat ini seumpama sembunyi balik tirai wanita umno....sebenarnya dalam isu NFC dan isu2 berkaitan dengannya, Sharizat sama sekali tak patut menyeret wanita umno keseluruhannya dalam kancah masalahnya. yg ditujukan dalam kes NFC ini adalah bukan wanita umno, tetapi individu Sharizat sebagai seorang menteri dan kaum keluarganya yg menerajui NFC. semua apa yg dibentangkan tidak langsung kena mengena dgn jawatan beliau sebagai ketua wanita umno, melainkan ini adalah persoalan wang rakyat. rakyat ingin tahu adakah benar sebagaimana dilaporkan terhadap 'penyelewengan' tersebut....jika tak benar, maka tidak benarlah ia....

so, sekali lagi aku katakan bahawa ketua umno ni cuba untuk berlindung di sebalik pergerakan wanita umno di samping mengukuhkan pengaruhnya....aset dia untuk kekal dilantik sebagai Menteri adalah dengan menerajui wanita umno.....kalau tidak, sorry lah

Tiada ulasan:

Catat Komen

sapa-sapa pun boleh komen...tapi yang berkaitan sahaja...
nak ceghita pasai MLM tang ni, boleh blah...dan kalau dah komen tu, tlg lah boh nama...nama pendek ka, panjang ka...nama penuh ka.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...