Blog Member

Selasa, 21 Februari 2012

hilang punca sebelum hilang kuasa!!!!


dari petikan berita :
"Apabila saya berada di Semborong, kereta saya diserang dan ditendang, cermin hadapan dipecahkan oleh sekumpulan anak-anak muda.
"Terdapat polis di kawasan sekitar tetapi tidak berbuat apa-apa untuk mengawal keadaan. Malah semasa saya menyampaikan ucapan, mereka membaling mercun," - DSAI

berita penuh : SINI

bentuk penguatkuasaan di Malaysia ni ada perlbagai jenis....ada yg jenis 'dah terantuk baru nak terngadah', ada yang jenis 'i help you,  you help me' dan bagai2 jenis yg lain lagi.....

depa tu bukan lagi double standard, tapi dah jadi triple standard....up sikit lah....dah lama dah dok di tahap double tu, so....skrg ni jadi triple lah pulak....

polis2 di Malaysia ni dah tak boleh nampak yg mana satu keganasan yg patut dicegah dan mana satu sistem keadilan yg patut ditambah dan mana satu yg perlu diubah.....aku sama sekali bukan nk suruh pak polisi Malaysia berpihak kpd PR...tetapi dalam menjalankan tugas dan fungsi, prinsip asas perlu ditunjangi....

dan sebenarnya, sesuatu kebenaran itu tidak akan terhalang dgn sebarang tindakan tidak bertamadun spt di atas.....semakin ditekan, semakin kebenaran kian nyata.....dah memang jadi sunnatullah bahawa untuk memperjuangkan kebenaran itu tidak mudah spt yg dijangka.....kebenaran tidak dapat disekat walaupun dihalangi dengan tembok setinggi mana sekalipun kerana kebenaran itu mutlak......walaupun kebenaran itu berada dalam keadaan mana sekalipun, sesuatu kebenaran tidak akan bertukar menjadi kepalsuan hanya kerana 'ramai', atau hanya kerana 'menang' atau kerana apa sekalipun.....Rasulullah mulakan perjuangan kebenaran dengan asas dirinya seorang dan ianya tetap kebenaran walaupun ditindas, ditekan dan dipayahkan oleh segolongan manusia.....itulah contoh dan ikutan yg patut pada kita

sikap ketidak tamadunan oleh puak2 ini akan lenyap di telan arus kebangkitan.....insyaAllah....usah dipedulikan sangat kerana fokus kita utk masa hadapan yg lebih selamat utk seluruh rakyat Malaysia

Tiada ulasan:

Catat Komen

sapa-sapa pun boleh komen...tapi yang berkaitan sahaja...
nak ceghita pasai MLM tang ni, boleh blah...dan kalau dah komen tu, tlg lah boh nama...nama pendek ka, panjang ka...nama penuh ka.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...