Blog Member

Khamis, 22 Disember 2011

Ajak berdemo pun pakai 'panggilan palsu' ka???

Ini satu screen shot yg aku jumpa kat SINI...
jika benarlah bagai di kata, sememangnya aku kasihan kpd para siswa/siswi yg secara terang-terangan ditipu dan dipermainkan serta diperbudakkan

Tapi ini juga mgkn sebagai satu pengalaman berguna dan pengalaman terbaik utk dijadikan iktibar dan contoh kpd mahasiswa bahawa hangpa selama ini diperbudakkan, diperkotak katik demi kelansungan sebuah pemerintahan yg korup

Bagi aku, nk berdemo tak salah (walaupun salah pada undang2 negara)...cuma jgn sampai merosakkan sudahlah. Ya, berdemo tak salah...tp jgn lah dok buat anjuran palsu.

Kalau masa aku di UiTM dulu, sesiapa yg menyertai program anjuran kolej atau pentadbiran UiTM, mesti dapat point yg bakal menjadi tiket utk ditawarkan bilik penginapan pada semester berikutnya...skrg ni aku tak tahu lah masih dok guna sistem yg sama atau tidak....kadang2 program yg dianjurkan tu tak bagi manfaat penuh kpd siswa/siswi, hanya keuntungan sebelah pihak....tp disebabkan nk dapat point, nak tak nak kena join juga lah....ada baik dan ada tak baiknya sistem yg mcm ni....tapi, kalau ajak mahasiswa dgn penganjuran palsu, itu dah dikira menipu....org utara kata 'tipu beradap'

Aku menyeru kpd semua mahasiswa seluruh Malaysia, gunakan kesempatan PRU 13 ini dengan sebaik mungkin. Jika terlepas peluang keemasan ini, belum tentu akan ada anugerah lain dari Allah swt...berdemo pun boleh, tetapi yg lebih baik adalah menggerakkan seluruh warga mahasiswa utk menyedarkan kawan/rakan mengenai betapa pentingnya PRU 13 dalam mencorakkan masa depan negara....ayuh mendaftar sebagai pengundi/pemilih yg sah....dok riuh turun bendera dan sebagainya tidak akan dapat mencapai maksud  melainkan dgn menurunkan pemerintah sedia ada sbb PR dah berjanji utk mendengar suara mahasiswa

Tiada ulasan:

Catat Komen

sapa-sapa pun boleh komen...tapi yang berkaitan sahaja...
nak ceghita pasai MLM tang ni, boleh blah...dan kalau dah komen tu, tlg lah boh nama...nama pendek ka, panjang ka...nama penuh ka.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...